REZERVIRAJTE NAŠE VINSKE TURE ONLINE

Darovito vino
s darovitog
otoka.

NAŠA PRIČA

Priroda je darovala otok Korčulu s lokvama prepunim svježe vode koje hrane vinograde koji okružuju selo Smokvica. Ovaj lokalitet domorodačko stanovništvo je zvalo Merga Victa, što doslovno znači “put preko vode” na staro-dalmatskom jeziku.

Nazdravimo darovima prirode i darovitim enolozima Igoru Radovanoviću i Nikoli Miroševiću koji su stvorili ovo vino za uživanje.

Merga Victa, darovito vino s darovitog otoka.

SMOKVICA VINOGRADI

Naši vinogradi nalaze se u blizini malog sela Smokvica, poznatog kao rodno mjesto autohtone vinske sorte Pošip. Svježa voda iz bogomdanih lokvi te autohtone vinske sorte razlog su zbog čega je ovo selo naseljeno još od antičkog doba.

Ovi gusto raspoređeni vinogradi zasađeni su na brdovitom terenu i terasastim poljima zbog čega ih lokalni vinari i danas obrađuju ručno, baš kao što su to nekad radili njihovi preci.

Darežljiva smeđe-crvena zemlja Smokvice, zajedno sa svježom vodom iz lokvi te visokom insolacijom s više od 2880 sunčanih sati godišnje, čine ovo mjesto savršenim za uzgoj vinove loze.

Pošip

Jedinstvena autohtona sorta s Korčule.

1880. godine, lokalni težak Marin Tomašić zvani Caparin otkrio je samoniklu lozu dok je radio u šumi. Odmah ga je privukao izvrstan okus i voćna aroma grožđa, stoga je požurio zasaditi trsove Pošipa u svom vinogradu.

Svjestan kako je naišao na poseban dar prirode, Tomašić je nesebično dijelio svoju tajnu sa svojim prijateljima i susjedima. 1967. godine, Pošip je postao prvo hrvatsko bijelo vino sa zaštićenim geografskim podrijetlom.

Jedini istinski Pošip je korčulanski Pošip, a dom korčulanskog Pošipa je Merga Victa.

NAŠE VINO

Svaka kap našeg Merga Victa Pošipa nagradit će vas neočekivanim iskustvom koje se jedino može osjetiti kada lokalni ljudi imaju priliku svijetu otkriti svoje tajne.

Ovo vinska sorta autohtonog i ponosnog porijekla zasjati će u punom sjaju svojom impresivnom zlatnom bojom, punim i osebujnim karakterom te intenzivnim voćnim i cvjetnim aromama. Istovremeno, iznenadit će vas svojom uravnoteženošću i elegantnim završetkom.

U vinariji Merga Victa, stvaramo autohtona vina I naša je želja da se svatko tko ih kuša osjeća nagrađenim. Pozivamo i vas da nam se pridružite u proslavi bogate korčulanske prirode.

Nazdravimo zajedno darovitom otoku i njegovoj prirodi! Živjeli!

POSJETITE NAS

Najbolji način da doživite povijest Pošipa, jest da posjetite našu Merga Victa vinariju u Smokvici. Pozivamo vas da uronite u poseban otočni načina života i upustite se u otkrivanje neponovljivog okusa Pošipa i drugih najfinijih lokalnih specijaliteta.

tour2

Lokacija: Smokvica, otok Korčula

Izlet kroz vinograde Pošipa, kušanje i prezentacija 5 vina autohtonih sorti + snack

Prezentacija se sastoji od predstavljanja svake pojedine sorte, povijesti vinarije i vinarstva na otoku Korčuli, upoznavanje s proizvodnim procesima tijekom stvaranja svakog pojedinog vina. Degustacije se odvijaju u moderno uređenoj kušaonici vina koja se nalazi u sklopu vinarije.
Uključen je i prijevoz iz Korčule ili Vela Luke Dostupnost: 08-20h Trajanje: 4h Cijena: 750kn

Rezerviraj
tour1

Lokacija: Smokvica, otok Korčula

Kušanje i prezentacija 5 vina autohtonih sorti + snack

Prezentacija se sastoji od predstavljanja svake pojedine sorte, povijesti vinarije i vinarstva na otoku Korčuli, upoznavanje s proizvodnim procesima tijekom stvaranja svakog pojedinog vina. Degustacije se odvijaju u moderno uređenoj kušaonici vina koja se nalazi u sklopu vinarije. Dostupnost: 08-20h Trajanje: 1h Cijena: 150kn

Rezerviraj
tour3

Lokacija: Šibenik - Jadrtovac

Degustacija 3 vina u kušaonici Testament vinarije + upareni lokalni zalogajčići*

Vina za degustaciju: Pošip ili Debit, Opolo, Babić
*Lokalni zalogajčići: lokalni pršut ( okolica Šibenika ) + zreli sir ( okolica Šibenika ili otok Pag ) + ručno rađeni krekeri ( pirovo brašno, maslinovo ulje, dalmatinski začini ) + namaz sir i/ili avokado i/ili mladi bob ( ovisno o sezoni ) + focaccia sa sušenim rajčicama ( pirovo brašno, maslinovo ulje ) i/ili kruh Također, možemo ponuditi i ekskluzivne, unaprijed dogovorene, ture koje uz vino mogu sadržavati i brunch, ručak, vege obrok i slično. Degustacije su uvijek vođene od strane stručnog osoblja. Dostupnost: 08-20h Trajanje: 90min Cijena: 200kn

Rezerviraj

KUPITE NAŠE VINO

Vino Merga Victa uvijek je dostupno u našoj vinariji, a poslužuje se i uživa u više od stotinu vinskih barova i restorana u Hrvatskoj.

Naša vina se mogu naručiti ovdje:
dalmatiandog.eu
thewineandmore.com
winebuyers.com
vintesa.hr
thetasteofcroatia.com

KONTAKT

Igor Radovanović
direktor
+385 98 948 0419
igor@blackislandwinery.com

Nikola Mirošević
enolog
+385 99 3112 859
nikola@blackislandwinery.com

Marina Salečić
voditeljica kušaone
+385 95 797 0085
marina@blackislandwinery.com

HAMAG-BICRO

'Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".

HAMAG-BICRO EUROPSKA UNIJA